Om (hur allting började)

Snön har precis börjat smälta i skogsbackarna och det andas tidig vår när vi börjar prata om det. Först är det mer som en flyktig tanke, en viskning om en dröm som är inbäddad någonstans långt inne i garderoben som svämmar över med annat som kommer emellan.
Drömmen om att arbeta med vackra ting på en fantastisk plats som människor skulle kunna besöka. Att skapa vackra saker och att arbeta för sig själv, det vore ju drömmen.

Vi har arbeten som vi tycker om vid den här tidpunkten, arbeten vi brinner för men vadå?! vi kan  börja i liten skala på sidan av allt det andra, vi känner att det rimmar bra med trygghetsnerven som löper genom våra kroppar.

Vi tänker inte bara inredning som vi smugit igång lite med på annat vis utan vi tänker kläder, vi enklare smycken förutom de handsmidda i silver vi redan har. Kanske de tårtfat vi  redan nu tillverkar själva, ljusstakarna som vi gjuter, det kan bli  riktigt bra. Sen uppkommer problemet med namn. 

Vi sitter en lunchrast och klistrar väggarna fulla med gula lappar, det ena namnet är mer konstigt än det andra och tillslut har vi både någon form av kramp i magen för att vi har skrattat så mycket.  Dagarna går, luncherna fylls numera av lappar med namn och tankar om framtiden. Våra barn då, säger vi plötsligt en sen Fredag då alla andra gått hem och vi har intagit långt mycket mer choklad än vi borde, deras initialer vad blir det? Vi kastar runt dem en liten stund tills vi kommer till FIJAS, FIJAS KAMMARE kanske, plötsligt känns det rätt, det är namnet vi skall ha på den lilla websidan vi startar parallellt med den befintliga.

Vi beställer kläder från Kina, perfekt tänker vi! det blir ungefär 1 1/2 pall det är lagom att börja med.  Efter bara någon vecka börjar paketen trilla in, avierna flyger runt i brevlådan som vilsna bitar av någonting vi tänkte skulle vara större. I över en månad singlar avierna ner, en och en, vi tappar nästan räkningen på hur många det är, vi gräver ner oss i Excell för att hålla koll på att allting verkligen kommer. Det gör det, allting utom en av tröjorna, allting är dessutom fint.  Förutom aviregnet gick det över förväntan tänker vi och känner oss lite modiga i det faktum att vi vågade göra det i alla fall.

Det är i Mars det händer, det som inte fick hända egentligen eftersom vi alla fyra arbetar på samma plats, fabriken skall läggas ner. Månaderna går, förutsättningarna från en fantastisk arbetsgivare börjar få våra tankar att gå i en annan riktning, kanske skulle vi….vågar vi? Plötsligt finns den där, den där förutsättningen som på något vis förvånar oss, förskräcker oss men ändå på något konstigt vis känns självklar. 

Det är då vi bestämmer oss, det är då det börjar det där med att hitta rätt lokal

Annonser

2 kommentarer till Om (hur allting började)

  1. Helena Åkerberg skriver:

    Hej eftersom jag bor inrådans måste jag ge er en kommentar! Underbart att ni vill öppna. Skulle ni behöva lite hjälp med belysning, både ideer och i köp samt sponsring så tveka inte att ta kontakt , jag ser att vi kan hjälpa varandra lite på marknadsföringssidan! Och jag vill gärna värna för rätt ljus i skolans underbara lokaler. http://Www.lighthouseab.se Helena Åkerberg, bor på Gnesund 2 km från skolan

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s